همزمان با اعتصاب بازاریان در تهران، اعتراضات معیشتی در چند استان دیگر از جمله اصفهان، خوزستان، و کرمان در روز یکشنبه ۹ دی از سر گرفته شد.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز یکشنبه ۹ دی، اعتراضات معیشتی با تجمع بازنشستگان در اصفهان، اهواز، و شوش، تجمع کارکنان شرکت تولید روغن فریکو در سیرجان، و اعتراض کارگران در هفتتپه برگزار شد.
بازنشستگان معترض در شوش در استان خوزستان ضمن مطالبه حقوق صنفی خود، در اعتراض به وضعیت بغرنج معیشتی شعار دادند: «ما میگیم حقوق کمه، قیمت نان گران میشه.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان معترض در شوش: «ما میگیم حقوق کمه، قیمت نان گران میشه»
در اصفهان، گروهی از بازنشستگان معترض شرکت فولاد ضمن تأکید بر ضرورت برآورده شدن خواستههای صنفی خود، شعار دادند: «فریاد فریاد، از این همه بیداد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
راهپیمایی بازنشستگان معترض شرکت فولاد در اصفهان: «فریاد فریاد، از این همه بیداد»
معترضان بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی در اهواز نیز با شعار «روسری رو رها کن، تورم رو مهار کن» تجمع اعتراضی برگزار کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز: «روسری رو رها کن، تورم رو مهار کن»
همزمان، دهها کارگر شرکت نیشکر هفتتپه نیز در اعتراض به تعلل دولت در پذیرش مالکیت این شرکت، با شعار «کارگر هفتتپه، اتحاد اتحاد» تجمع کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع کارگران هفتتپه در اعتراض به تعلل دولت در پذیرش مالکیت
علاوه بر این، روز شنبه هشتم دی نیز کارکنان شرکت روغن فریکو در سیرجان استان کرمان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود تجمع کردند.
یکی از معترضان در ویدئویی که از این تجمع منتشر شده میگوید که «کارگران شش ماه است که نه حقوق دریافت کردهاند و نه بیمه.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع اعتراضی کارگران شرکت تولیدکننده روغن «فریکو»
در این حال، اعتصاب در بازار تهران نیز جریان دارد و تصاویر تازهتری از آن منتشر شده است.
تعطیلیهای مکرر، ایجاد محدودیت ساعات کاری و اجبار به بستن مغازهها پس از ساعت هشت شب به بهانه کنترل بحران برق در روزهای گذشته، همزمان با افزایش قیمت دلار تا بیش از ۸۰ هزار تومان، نارضایتیهای بازاریان و کسبه را شدت بخشیده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تصاویر دیگری از اعتراض بازاریان و کسبه در بازار تهران
اعتصاب در بازار تهران پس از آن رخ داد که روز شنبه قیمت دلار به بیش از ۸۲ هزار تومان رسید و در حال حاضر نیز هر یک دلار آمریکا در بازار ایران حدود ۸۱ هزار تومان فروخته میشود. پیش از این برخی ناظران مشکلات اقتصادی را «پاشنه آشیل جمهوری اسلامی» دانستهاند.
در روزهای گذشته، ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همزمان با تداوم مشکلات معیشتی کارگران و بازنشستگان و گسترش دامنه اعتراضات معیشتی به شهرهای مختلف گفته بود که اگر «تصمیمات درستی در رابطه با مشکلات قشر کارگر» اتخاذ نشود، «اثرات جدی و نگرانیهایی به وجود خواهد آمد.»
جمشید اسدی، اقتصاددان در این زمینه به صدای آمریکا گفته که روند سقوط ریال در مقابل دلار از کنترل مقامات جمهوری اسلامی خارج شده و «اقتصاد ایران به مدیریت نظام ولایی از پاسداشت ارزشهای سرمایهای و مالی کشور ناتوان است. این سقوط صورت گرفته و هیچ چتر نجاتی وجود ندارد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
جمشید اسدی و محمد ماشینچیان از رابطه تبدیل داراییهای کشور به رمزارز و افزایش قیمت دلار میگویند