درخشش صدای آمریکا در جشنواره «تلی»؛ دو جایزه برای دو مستند

حجت توکلی برای مستند «قتل عام زاهدان» و فهیمه خضرحیدری برای مستند «بدن زن، میدان نبرد»، از تولیدات بخش فارسی صدای آمریکا، برنده نشان برنز جشنواره معتبر بین‌المللی «تلی» شدند.

جوایز «تلی» از سال ۱۹۷۹ برای داوری تولیدات تلویزیونی راه‌اندازی شد و با گسترش تکنولوژی همه محصولات ویدئویی در تمام پلت‌فرم‌های نمایشی را در برگرفت. بیش از ۲۵۰ عضو شورای داوری این جوایز که از شبکه‌های تلویزیونی و آژانس‌ها و استودیوهای تولید محتوا در سراسر جهان انتخاب شده‌اند، در میان برندگان سال ۲۰۲۵ به دو مستند صدای آمریکا نشان برنز اهدا کردند.

حجت توکلی، مستندساز و تهیه‌کننده تلویزیونی بخش فارسی صدای آمریکا، که سابقه حضور به عنوان عضو هیئت داوران جشنواره بین‌المللی فیلم و تلویزیون نیویورک را هم در کارنامه دارد، پیش از این موفق به کسب چندین جایزه معتبر بین‌المللی دیگر شده است.

او در در دومین سالگرد جنبش «زن، زندگی، آزادی» با مستند «قتل عام زاهدان» به وقایع‌نگاری «جمعه خونین زاهدان» پرداخت؛ جنایت هولناک ۸ مهرماه ۱۴۰۱ که ماموران جمهوری اسلامی با آتش گشودن به روی نمازگزاران و مردم معترض به تجاوز به دختر بچه‌ای بلوچ، تنها در یک روز جان بی‌گناه بیش از۱۰۰ کودک و پیر و جوان را گرفتند و بیش از ۳۰۰ نفر را مجروح کردند.

اینجا ببینید:

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مستند: «قتل عام زاهدان»


فهیمه خضرحیدری که پیشتر با اپیزود «صنوبر مادر خدانور» از مجموعه پادکست «یادآر» از جشنواره نیویورک در دو بخش نشان نقره و برنز گرفته بود این بار از سوی داوران جشنواره «تلی» به دلیل «دقت در تدوین، ریتم مناسب و پرداخت هنرمندانه روایت» در مستند «بدن زن، میدان نبرد»، برنده نشان برنز شده است.

او در مستند «بدن زن، میدان نبرد» و در میانه جنگ روسیه و اوکراین،رنج زنان اوکراینی را روایت کرده؛ زنانی که ارتش روسیه نه تنها خانه و خانواده و عزیزان‌شان که تن‌شان را هم به تاراج برده است.

اینجا ببینید:

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مستند: «بدن زن، میدان نبرد»

او در نخستین قسمت از پادکست خود با صنوبر لجه‌ای، مادر خدانور، از کشته‌شدگانِ جمعه خونینِ زاهدان گفت‌وگو کرده بود. این اولین گفت‌وگوی اختصاصی و مفصلِ صنوبر پس از کشته شدنِ خدانور بود که در دو بخش جشنواره نیویورک جایزه گرفت.

مجموعه پادکست یادآر را می‌توانید در این صفحه گوش کنید و بخوانید.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پادکست یادآر – قسمت اول: صنوبر؛ مادر خدانور